Bitcoin-kryssning

i Kryssningsförslag

Ett populärt fenomen som dykt upp mer och mer senaste åren är kryptovaluta. Även i Sverige har intresset exploderat framförallt för Bitcoin som är den populäraste kryptovalutan. Det var runt årsskiftet 2017 till 2018 som intresset var som högst. Då låg priset på Bitcoin runt 20,000 dollar.

I Sverige är det lagligt att handla kryptovaluta och på senare tid har det blivit relativt enkelt att köpa Bitcoin. Se även Bitcoin Fox som har en bra guide att följa för dig som funderar på att köpa.

Bitcoin-kryssning

Varje år så anordnas kryssningar med temat kryptovaluta där Bitcoin står i fokus. Hela världens kryptoelit bjuds in och välkända ansikten som bland annat John Mcafee har minglat bland gästerna. Händelsen har fått ganska mycket uppmärksamhet speciellt i utländska medier. Även svenska medier plockar upp nyheter om Bitcoin-kryssningen, bland annat DI.se som skriver om 600 Bitcoinanhängare som festar mitt i kursraset.

Från Barcelona till Rom

Den senaste kryssningen 2019 ägde rum 9-13 Juni. Med start från Barcelona och slutdestination i Rom. På vägen hann de stanna i Mallorca, Marseille och italienska La Spezia. Fartyget som eventet tog plats på är inget mindre än det lyxiga Oasis of the Sea. Läs mer om själva eventet hos arrangören Coinsbank.

Höjdpunkter

En av de mest uppmärksammade höjdpunkterna från Bitcoin-kryssningarna hittills är debatten mellan Roger Ver och Jimmy Song som kan ses på Youtube.

Tidigare inlägg: