Bröllopskryssning

i Kryssningsförslag

Att anordna ett bröllop kan vara nog så tidskrävande och omständligt att samordna. Väljer du att gifta dig ombord på ett fartyg under en kryssning, slipper du många av de moment som tar på krafterna. På en bröllopskryssning finns det sovplatser till alla gäster, god mat och underhållning, allt i ett och samma paket. Förlägger du dessutom själva vigselakten på däck får du dessutom gifta dig med det pampiga havet som bakgrund, vilket kan vara oerhört romantiskt.
Vad ingår i en bröllopskryssning?

Beroende på vilka du väljer att resa med finns det ett antal olika alternativ för hur själva bröllopskryssningen kan utformas. Hos Mytrip.se är det möjligt att arrangera ett bröllop ombord på fartyget när du kryssar. Bröllopet arrangeras av Royal Romance, som mer än gärna hjälper dig med planeringen av själva vigseln och den efterkommande bröllopsfesten.

I en bröllopskryssning från Mytrip finns ett speciellt bröllopspaket att tillgå. Detta innehåller bland annat champagne och snittar som serveras vid er ankomst, chokladtryffel i hytten under den första kvällen samt bröllopsfotografering av brudparet som levereras i graverad ram. För att beställa paketet måste det bokas minst 10 dagar innan själva bröllopskryssningen. Ni måste också kunna visa upp ett äktenskapsbevis.

Hos Strömma Kanalbolaget finns också möjlighet att boka en bröllopskryssning. De vackra fartygen är idealiska för ett romantiskt bröllop. Själva kryssningen sker i skärgården, så utsikten från båten är slående vacker! För den som önskar kliva ombord på ett särskilt ställe i skärgården finns det möjlighet att anpassa utefter detta. I bröllopskryssningen ingår bland annat en brudskål, en välsmakande trerätters bröllopsmeny, samt fem timmars hyra av fartyget. Strömma hjälper dig naturligtvis med att smycka fartygets lokaler med blommor, samt tillhandahåller livemusik för den som önskar.

Många kryssningsbolag, som Tallink och Birka, kan ordna bröllopskryssningar även om de inte lanserar den möjligheten på sajten. Tveka därför inte att kontakta kryssningsbolaget för en förfrågan.

Vad kostar en bröllopskryssning?

Priserna för en bröllopskryssning varierar i alla möjliga prisklasser. Det handlar helt enkelt om vad ni som brudpar är beredda att betala. En bröllopskryssning i Karibien är naturligtvis dyrare än en bröllopskryssning i den svenska skärgården, så här är det den egna budgeten som styr. Är ni många brukar det dock gå att ordna grupprabatter också på bröllopskryssningar.

Nästa inlägg: