Finlandskryssningar

i Kryssningsförslag

Varje år åker tiotusentals svenska på Finlandskryssning och intresset bara ökar. En Finlandskryssning är ett billigt sätt att få ett litet avbrott i den grå vardagen och du är i stort sett garanterad att träffa nya människor, äta gott och bo bekvämt. Ombord på kryssningsfartyget finns det mesta du kan önska dig, som barer, restauranger, underhållning, taxfree shopping och mycket annat.

En kryssning till Finland kan man ta när som helst på året, men under det varmare sommarhalvåret får man naturligtvis större möjligheter av att lapa sol upp på däck. Den vackra skärgården kommer också mer till sin rätt under sommar och vår. En Finlandskryssning kostar bara ett par hundralappar om du kan tänka dig att bo lite enklare, men det finns också lyxiga sviter för flera tusenlappar.

Bolag som säljer Finlandskryssningar

Det finns många rederier och resebolag som ordnar Finlandskryssningar dagligen:

Viking Line har både reguljärresor till Finland och kryssningar och utbudet är stort. Varje dag avgår runt 5 olika typer av kryssningsfartyg, till antingen Mariehamn, Helsingfors eller Åbo. Du kan även välja hur lång tid du vill att din Finlandskryssning ska vara. En kortkryssning till Finland med Viking Line innebär en dag och en natt ombord, medan de längre Finlandskryssningarna betyder två nätter och en dag i land.

Birka Paradise är det fartyg som Birka Cruises skickar till Mariehamn varje dag veckan lång. Alla Finlandskryssningar med Birka är 22 timmar långa och under dessa timmar kan du räkna med att få roa dig ordentligt. Dessutom finns det en rad olika Finlandskryssningar med olika teman, som gourmetpaket, spapaket, nöjespaket och firarpaket. Det kan vara trevligt att kryssa till Finland under ett speciellt tema, då det ger en ytterligare dimension till resan. Köper du en gourmetkryssning till Finland får du exempelvis en femrätters samt en trerätters meny, med massa gott njuta av. En spakryssning betyder i sin tur en riktigt avslappnande kryssning, där du får skönhetsbehandlingar och badmöjligheter.

Vill du åka på en längre Finlandskryssning kan Tallink Silja Line rekommenderas. Här har du möjlighet att få en minisemester till Helsingfors40 timmar, med både god mat och fin underhållning. I tillägg får du en guidad tur i Finlands huvudstad Helsingfors, där du får lära dig allt om den vackra staden. Silja Line har också två olika typer av 23-timmars kryssningar till Åbo i Finland, där du kan välja mellan att åka antingen på morgonen eller på kvällen.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: