Gourmet kryssning

i Kryssningsförslag

Kan det finnas något härligare för en matälskare att under några dygn få avnjuta maträtt efter maträtt i trevliga människors lag? På en gourmet kryssning är detta fullt möjligt. Under en gourmetkryssning bor du bekvämt på fartyget i fina små hytter och äter och dricker gott. I tillägg brukar det som regel vara någon form av underhållning. En gourmetkryssning blir därför en underbar resa, fylld av nya smaker och en uppsluppen stämning. Ibland finns också möjlighet att kombinera gourmetkryssningen med olika typer av vin- eller whiskeysmakning.

Gourmetkryssningar i Norden

Viking Line har ett flertal olika gourmetkryssningar under hela året. Du kan välja att boka en gourmetkryssning antingen till Åbo eller till Helsingfors. I priset för gourmetkryssningen ingår så klart boende i valfri hyttkategori, dessutom bjuds du på en trerätters middag vid från Food Garden, samt en ljuvlig frukost. Drycker ingår inte i priset för gourmetkryssningen.

Du kan också åka på en tredagars gourmetkryssning Göta Kanal med båten M/S Diana. Resan går mellan Söderköping och Töreboda. Här ligger fokus på matupplevelsen, med både provsmakningar och mycket annan information. Menyerna på denna gourmetkryssning består naturligtvis av bara de bästa råvarorna, producerade av lokala leverantörer.

Även i Stockholms skärgård anordnas en del gourmetkryssningar som brukar vara mycket populära. Hos Strömma Kanalbolaget anordnas bland annat sådana. Här går matkryssningen från Nybroviken eller Stadshusbron, men det går också att arrangera så att gourmetkryssaren kommer och hämtar upp ert sällskap där det passar er. Gourmetkryssningarna passar lika bra för privata festmåltider, som för större konferenssällskap eller liknande. I tillägg får du en underbar dagsutflykt i den fina skärgården. Priser och menyer på gourmetkryssningen varierar beroende på säsong, så bäst är att kontakta Strömma för mer information.

Gourmetkryssningar utanför Sverige

Har du lust att kombinera en Londonresa med en gourmetkryssning kan en kryssning på Themsen varmt rekommenderas. Här kan du avnjuta en fantastisk flytande måltid på de vackra Themsenkryssarna. En gourmetkryssning på Themsen kan göras antingen vid lunch- eller middagstid. Åker du på gourmetkryssning på kvällstid har du också chans att svänga loss på dansgolvet.

Det arrangeras naturligtvis också gourmetkryssningar på andra platser i världen, dessa hittar du enklast om du söker online. Kom dock ihåg att du måste betala flygresan till själva gourmetkryssningen själv, varför resan kan bli en rätt dyr historia.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: