Karibienkryssningar

i Kryssningsförslag

Själva drömmen om en perfekt semester är för många finkorniga sandstränder, turkost vatten, palmer och exotiska paradis. Lägg också till långa, lata dagar, god mat och dryck, samt bekvämlighet. Om detta stämmer in på dig kan en kryssning i Karibien mycket väl vara din drömsemester! En Karibienkryssning blir troligtvis ett minne för livet, då du får besöka ett stort antal exotiska platser, samt uppleva lyxen av att bli påpassad hela tiden ombord.

Vad kan ingå i en Karibienkryssning?

Hur just din Karibienkryssning ska utformas beror helt på vilka krav du som resenär har på kryssningen. Det finns kryssningar för alla smaker och intressen, exempelvis singelkryssningar, gourmetkryssningar, golfkryssningar och kryssningar med Disney som tema. Det finns inte heller några regler för var och när en Karibienkryssning börjar och slutar, eller vilka exotiska platser som ska besökas.

I tillägg finns det enormt många rederier med utgångspunkt i Karibien, vilket gör att möjligheterna för variation är stora. De allra största och häftigaste fartygen utgår från Karibien, och det ska mycket till för att du ska bli missnöjd med din Karibienkryssning. De flesta Karibienkryssningar innebär all inclusive, det vill säga att allt ingår – mat, dryck, boende och upplevelser. De riktigt lyxiga Karibienkryssningarna kan betyda en privat butler, ansiktsbehandlingar när du vill och champagne dagarna i ända. Men då behöver du en plånbok som räcker till.

Vanliga hamnar att stoppa i under en Karibienkryssning:

  • San Juan
  • Fort Lauderdale
  • Philipsburg
  • Miami
  • Grand Cayman
  • Ocho Rios

Var hittar jag Karibienkryssningar?

Lime Travel är ett populärt företag att boka Karibienkryssningar via. Med deras Royal Caribbean Cruise Lines åker du så lyxigt som det bara går. Ombord på fartygen finns aktiviteter så väl för de stora som för de små. Exempel som ges är klättervägg, skridskobana, flera pooler och en basketplan. Reser du med barn på Karibienkryssning finns dessutom möjlighet att delta i olika barnklubbar, samt bada i det speciella poolområdet för barn.

Även Ticket kan hjälpa dig att hitta en lämplig Karibienkryssning. Här har du chans att åka med världens största fartyg vid namn Freedom of the Seas, på en oförglömlig resa i det exotiska paradiset Karibien. Du kan välja mellan att åka i Västra eller Östra Karibien, bägge rutterna startar i Port Canaveral, som ligger på Floridas östkust.

Vad kostar en Karibienkryssning?

En Karibienkryssning kan som sagt kosta nästan vad som helst, beroende på vad du vill ska ingå i kryssningen. Tidigare var det bara jetsets och miljonärer som hade råd med Karibienkryssningar, men allt fler vanliga svenssons har råd att åka på en kryssning till Karibien. Men kom ihåg att du också ska betala själva flygbiljetten till USA. Totalt får du nog ändå räkna med mellan 15-20 000 kronor för en Karibienkryssning som räcker runt 7-10 dagar, men då har du också ett minne för livet.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: