Medelhavskryssningar

i Kryssningsförslag

Ålandskryssningar i all ära, en kryssning till Medelhavet slår nog ändå det mesta. Under en Medelhavskryssning njuter du inte bara samma fördelar som du gör under en kryssning på hemmaplan, det vill säga bekvämt boende, där sovplatser, restauranger och underhållning är samlade på ett och samma ställe – i tillägg får du uppleva varmare breddgrader och en hel del spännande platser.

Fördelen med en Medelhavskryssning är nämligen närheten mellan de olika hamnarna som fartyget lägger till i. Här finner du både en annan kultur och en annan historia än den nordiska, vilket ger goda chanser för intressanta utflyktsmål. Under samma Medelhavskryssning kan du exempelvis få uppleva såväl den Franska Rivieran, med alla dess casinos och lyxiga anläggningar, som Italiensk fantastiska matkultur, som Kroatiens vackra stränder. Att åka på Medelhavskryssning är helt enkelt som att köpa en påse gott och blandat!

När är det bäst att åka på en Medelhavskryssning?

Den bästa tiden på året att åka på Medelhavskryssning är nog under vinterhalvåret, i alla fall om du söker de billigare resorna, inte vill ha den riktigt stekande värmen eller längtar efter trängseln från andra turister. Men hela året fungerar fint för Medelhavskryssningar och vill du ha en ordentlig solsemester ska du naturligtvis åka under sommarhalvåret.

Resebolag som ordnar Medelhavskryssningar

Det finns mängder av resebolag som kan erbjuda fina Medelhavskryssningar och det är snarare svårare att välja än att inte hitta någon alls som passar. De stora resebolagen, Ving, Apollo och liknande, har ofta hyfsat förmånliga priser på sina Medelhavskryssningar, speciellt för den som åker med barn. Apollo har dock mest Medelhavskryssningarspecifika ställen, som skärgårdskryssningar i Kroatien, veckokryssningar längs Donau i Frankrike eller kryssningar i Turkiets sydvästra kustremsa.

Ving däremot har riktiga Medelhavskryssningar som tar dig runt ett flertal länder. Med fartyget Ocean Village tar du dig bekvämt mellan Tunisien, Rom, Monte Carlo och Barcelona, tillbaka till startpunkten PalmaMallorca. Ombord på fartyget finns pooler, restauranger, barer och annat trevligt att roa sig med medan Medelhavskryssaren ligger ute till sjöss. När du köper en Medelhavskryssning via Ving räknas också flygresan in i priset, vilket kan vara bra att veta.

Även Fritidsresor kan erbjuda fina kryssningar i Medelhavet. Här kan exempelvis få uppleva Istanbul, Aten och en mängd vackra små grekiska öar, under din kryssning med M/S Cristal. Fritidsresor har ett flertal längre Medelhavskryssningar som utgår från olika ställen kring Medelhavet: Sicilien, Venedig, Mallorca, Korfu eller Kreta. Det kan vara fint att själv välja vilken startpunkt Medelhavskryssningen ska ha, så Fritidsresor kan varmt rekommenderas. Alla fartyg är topputrustade, så du lär heller inte bli besviken på livet ombord.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: