Nilenkryssningar

i Kryssningsförslag

Egypten som resemål har verkligen ökat i popularitet under senare år. Den rika kulturen och den spännande historien drar tusentals turister till Egypten varje år och det ser inte ut att avta. I takt med detta blir också flodkryssningar på bland annat Nilen också vanligare. En Nilenkryssning är ett underbart sätt att få uppleva stora delar av Egypten och därtill ett väldigt bekvämt sätt att resa.

Fördelar med en Nilenkryssning

Det finns många fördelar med att välja en kryssning på Nilen, jämfört med att bo på hotell under din semester i Egypten. Du både sover, äter och roar dig ombord på fartyget och de flesta rederier har oerhört välutrustade samt en god service. En annan fördel med att åka på Nilenkryssning är att du hinner uppleva så många delar av Egypten och inte bara de riktiga turiststäderna. Nilen är fantastiskt vacker på de flesta ställen och naturen som omger floden är inte sämre den.

Hur fungerar en Nilenkryssning?

Ofta köper du både flygbiljett och Nilenkryssning som ett paket och får därför guider som hjälper dig under hela resans gång. De flesta Nilenkryssningar har sitt avstamp i hamnen i Hurghada och tar dig sedan söderut mot Luxor, för att sedan vända och åka tillbaka. Varje dag finns åtminstone en aktivitet på schemat, vilket betyder att du själv inte behöver anstränga dig för att hitta på utflykter. Under Nilenkryssningen får du möjlighet att lära dig om Egyptens fascinerande historia, både genom guidernas berättelser och genom att åka på utflykter till kända byggnader och kvarlämningar.

Var hittar jag Nilenkryssningar?

Det finns som sagt många rederier som anordnar Nilenkryssningar, både här i Sverige och i själva Egypten. Vi rekommenderar dock att du köper din Nilenkryssning som ett paket med flygresa inbakad i priset, då du har lättare att ta reda på vad som ingår.

Detur är ett av de resebolag som ordnar kryssningar på Nilen. Här kan du köpa en sju dagar lång Nilenkryssning, med ett fullspäckat schema. Den som också vill ha en klassisk solsemester i Hurghada kan naturligtvis kombinera denna med Nilenkryssningen. Alla fartygen hos Detur håller en mycket hög klass, med soldäck, restauranger, pooler och barer. Under en Nilenkryssning med Detur hinner du se både den ofullbordade obelisken, Konungarnas dal, Hatshepsuts tempel och Karnaktemplet, samt mycket mer.

Ving är ett annat resebolag som säljer Nilenkryssningar med flygbilett till och från Hurghada i priset. Du stiger på kryssningsbåten i Luxor, där du både bor och äter alla måltider under Nilenkryssningens gång. Under en kryssning på Nilen med Ving hinner du uppleva det mesta av sevärdheterna längs vägen, som Memnons stenstoder, Horustemplet i Edfu och Tutankhamons grav.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: