Norgekryssning

i Kryssningsförslag

Vill du uppleva en magnifik natur med djupa fjordar och ändlöst hav, kan en Norgekryssning verkligen rekommenderas. Norgekryssningen har också fått sitt uppsving efter populära dokumentärserien Hurtigrutten, som sänts på SVT sista året. Hurtigrutten är den klassiska båtlinjen som går längs den norska kusten, mellan städerna Kirkenes och Bergen. Av många kallas Hurtigruten för den vackraste sjöresan i världen, vilket så klart ger goda förutsättningar för en minnesvärd Norgekryssning.

När är det lämpligast att åka på en Norgekryssning?

Om du verkligen vill få ut det mesta av din Norgekryssning bör du åka under de varmare delarna av året, som under våren, sommaren och den tidiga hösten. Åker du på Norgekryssning under vinterhalvåret kan du nämligen inte njuta av solen och livet på däck på samma sätt.

Hur fungerar en Norgekryssning på Hurtigruten?

Vanligtvis går som sagt en Norgekryssning längs den del av Hurtigrutten som sträcker sig mellan Bergen och Kirkenes, men det går också att åka med Hurtigruten till Grönland under sommartid och till Antarktis under vintern. Om du åker på kryssning till sistnämnda resemål är det M/S Fram som tar dig dit, ett fartyg som är specialbyggt för 225 passagerare. På Antarktis får nämligen max 100 personer gå i land på samma gång.

Den vanligaste typen av Norge kryssning, BergenKirkenes, stannar i 35 olika hamnar. Fartygen som man kryssar med är utrustade med allt du kan tänka dig av bekvämligheter och alla kan nog finna något att sysselsätta sig med under den 11 dagar långa resan. Du bokar din Norgekryssning med Hurtigruten på Hurtigruten.se.

Norgekryssningar i fjordarna

För den som inte vill vara borta så länge kan en kortare Norgekryssning i form av en fjordkryssning vara ett alternativ. Fjordarna med de mäktiga klippväggarna, hisnande utsikten och rytande vattenfallen gör denna kryssning till något du sent ska glömma. Costacruise är ett av de ställen som ordnar kortare Norgekryssningar i fjordarna. Du kan bland annat välja att stiga på Norgeskryssningen i Köpenhamn, för att därefter landa i fjordarna utanför Norges kust vid Bergen. Du åker med Costas toppmoderna kryssningsfartyg, som innehåller allt du kan önska.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: