Polenkryssning

i Kryssningsförslag

Sedan Polen gick med i EU har det blivit ännu lättare att resa dit. Polen är ett mycket vackert land och inte alls så omodernt och nergånget som många tycks tro. Speciellt Warsawa är en populär turistort, då shoppingen är riktigt bra och billig. En stor fördel med Polen är just de låga priserna, inte bara när det gäller shopping, utan också när det kommer till mat och nöje. Ett bra sätt att uppleva Polen är att ta en Polenkryssning, där man stannar till i någon hamnstad och spenderar några timmar.

Kryssningar till Polen

Polferries är ett av de rederier som har Polenkryssningar till bra priser. Tar du en Polenkryssning med Polferries åker du antingen till Swinoujscie eller Gdansk, från Malmö eller Ystad. Du kan också hoppa på Polenkryssningen i Köpenhamn.  Vill du lägga till ett hotellpaket, skönhetspaket eller ett golfpaket till Polenkryssningen är detta naturligtvis möjligt. Du väljer alltså själv hur länge du vill stanna i Polen och behöver inte åka tillbaka med samma färja som du kom med.

Stena Line har Polenkryssningar till Gdansk, Sopot och Gdynia. Här kan du också välja Polenkryssningar med olika teman, som en historisk kryssning där du blir guidad runt i den stad i Polen som du anländer till. Det finns också Polenkryssningar med skönhet som tema och kryssningar där ni stannar i Polen för att spela golf under en dag. Ombord på kryssningsfartygen har du också möjlighet att koppla av i Wellness Center, där du kan få massage eller andra behandlingar, samt shoppa i de olika taxfree butikerna till låga priser.

Vad kostar en Polenkryssning?

Priserna för en kryssning till Polen brukar börja på runt 300 kronor och uppåt. Ju lyxigare du vill bo och ju mer du vill ska ingå – desto dyrare blir det. Stannar du längre i Polen än vad färjan stannar får du naturligtvis lägga till kostnad för hotellboende. Väljer du sistnämnda alternativ för din Polenkryssning rekommenderas att du köper ett hotellpaket av kryssningsföretaget, då de brukar kunna ge mycket förmånliga priser.

När är det bäst att åka på Polenkryssning?

En Polenkryssning passar bra året om, men det är naturligtvis vackrast under sommarhalvåret. Vill du dock slippa trängas med andra turister är vinterhalvåret att rekommendera, men vädret är inte lika fint då.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: