Spakryssning

i Kryssningsförslag

Ibland tär vardagen både på kropp och själ, så till den milda grad att det är ett måste att komma iväg en stund. Ett utmärkt resealternativ för den som behöver samla krafter är en spakryssning, där du blir ompysslad från topp till .

Vad är en spa-kryssning?

Spakryssning passar den resenär som inte är ute efter en kryssning fylld med fart och fläkt, utan snarare önskar att varva ner och njuta. Under en spakryssning får du ta del av olika behandlingar, som helkroppsmassager, gyttjebad, ansiktsrengöringar och bubbelbadande. På de flesta kryssningar med spatema väljer du själv vilka behandlingar som du vill pröva.

Längden på en spakryssning varierar naturligtvis beroende på var du åker. Det finns weekendkryssningar med spa som tema, men också längre spakryssningar där du är borta under flera veckor. Priset för en spakryssning kan därmed variera mellan himmel och jord.

Vilka kryssningsbolag ordnar spakryssningar?

De flesta kryssningsbolag brukar kunna erbjuda någon form av spapaket. Viking Line är ett exempel. Köper du en spakryssning via Viking Line åker du med vackra Cinderella till Åland och kan under resan njuta av ett flertal olika behandlingar. Här kan du till exempel välja en välgörande behandling, dricka fruktjuicer i hälsobaren, shoppa i fartygets spashop och bada. Behandlingar som erbjuds på Viking Lines spakryssning är bland annat kroppsskrubb, lerinpackningar, ångbastu och ansiktsmasker.

MSC Cruises har i sin tur också diverse spakryssningar att erbjuda. Fartyget Splendida har sin rutt i Medelhavet, med stopp i bland annat Italien, Grekland, Rhodos och Sicilien. Du kan också välja en spakryssning med fartyget Poesia, som åker i Nordeuropa. På en spakryssning från MSC Cruises kan du inte bara själv få njuta av massage, utan också lära dig att själv massera, eller varför inte pröva aromaterapi? På fartygen finns också många skönhetssalonger och hälsoshopper att välja mellan.

Det finns så klart möjlighet att åka på spakryssningar också till Karibien och liknande ställen lite längre bort. Carnival är ett amerikanskt kryssningsbolag som anordnar spakryssningar i nämnda Karibien. Här kan du slappna av och hämta energi, samtidigt som du får chans att se flera exotiska öar och hamnar där palmerna svajar och sanden ligger vit. Helkroppsmassager, skönhetsbehandlingar med till exempel heta stenar och aromatiska oljor låter dig bli ordentligt bortskämd. Spakryssningen kallas för Carnival Spa.

Att tänka på innan du åker på spakryssning

Innan du åker på en spa kryssning bör du noga läsa igenom villkoren så att du vet vad som ingår och vad som måste bokas som tillägg innan du reser. De flesta behandlingar är en extra kostnad utöver den som du betalar för sparesan, så tro inte att det är fritt fram när du väl klivit ombord på kryssningsfartyget.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: