Tallinkryssning

i Kryssningsförslag

Att åka på kryssning till Tallin i Estland kanske låter lite torrt och tråkigt, men faktum är att Tallin är en underbar stad att besöka. Tallinkryssningar hör dessutom till den vanligaste typen av kryssningar, vilket naturligtvis är ett bevis för värdet av resan. Att Tallinkryssningar är så pass populära gör också att antalet rederier som ordnar kryssningar dit har ökat markant. Detta innebär i sin tur att konkurrensen om resenärerna är stor och du kan därför komma undan riktigt billigt när det gäller priset på en Tallinkryssning.

Varför åka på Tallinkryssning?

För det första är kryssning som reseformat oerhört bekvämt. Du behöver inte boka hotell, hitta lämpliga restauranger eller utflykter, då allting ingår i själva kryssningspaketet. En Tallinkryssning startar i Stockholm och cirka 10 timmar senare anländer du i själva Tallin. Hur länge du sedan vill stanna i den vackra huvudstaden avgör du själv, och priset på din kryssning bestäms naturligtvis efter detta. Vill du inte åka tillbaka med samma kryssningsfartyg bokar du själv ett hotellpaket, antingen på plats i Tallin eller innan avresan dit.

Vad finns ombord på båten under en Tallinkryssning?

Det mesta av bekvämligheter hittar du ombord på själva kryssningsfartyget. Här finns god mat, sköna sängar, underhållning, dans och ibland möjligheter att spela casino. Väljer du en Tallinkryssning med tema spa eller dans blir det naturligtvis mer av den varan.

Framme i Tallin

Tallin är som sagt en mycket sevärd och vacker stad att besöka på mellanlandningen under en Tallinkryssning. Om du har tagit med dig bilen din Tallinkryssning passar du naturligtvis på att besöka utflyktsplatser kring själva staden och får ut ännu mer av resan. I Tallin finns bra och billig shopping, fina restauranger och inte minst billiga skönhetsbehandlingar att ta del av.

Exempel på Tallinkryssningar

Tallink Silja Line har 40-timmars kryssningar till Tallin som brukar vara mycket populära. Bokar du en Tallinkryssning med Silja Line får du dessutom en guidad tur i Tallin med svensktalande guide. Silja Line kan också erbjuda Tallinkryssningar under temat lyx, där du bor i de luxe hytt, får gratis förfriskningar i hytten och en specialutformad frukost med mousserande vin. Priset för denna kryssning är naturligtvis högre än de enklare varianterna, men ändå rimligt.

Under hösten kan Silja Line också erbjuda Tallinkryssningar med kräftfest ombord. Här får du avnjuta en läcker middag med inte bara kräftor utan också en mängd goda tillbehör som västerbottensost, goda ciabatta och smarrig ostpaj.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: