Temakryssning

i Kryssningsförslag

Att åka på kryssning är enkelt och billigt, för bara några hundralappar har du möjlighet att komma bort en stund och bara njuta av livet ombord. Varje dag avgår mängder av kryssningsfartyg från Sverige och tiotusentals svenskar utnyttjar möjligheten till denna minisemester. Men det finns också de längre kryssningarna som pågår under flera veckor, som Medelhavskryssningar eller kryssningar i Karibien.

Vad många inte tänker på är att det också finns många temakryssningar att välja mellan, det vill säga kryssningar som fokuserar på ett visst område. Vanliga temakryssningar är exempelvis spakryssningar, gourmetkryssningar och danskryssningar. Här ska vi redogöra för några av de mer udda temakryssningarna.

Auktion till havs

Intresset för antikviteter har ökat under senare år, mycket tack vare de olika tv-programmen som sänts inom detta område. Numera är det till och med möjligt att åka på temakryssning där antikviteter står på schemat. Stena Line har nämligen börjat med temakryssningen auktion till havs, i samarbete med auktionsfirman Lauritz. Nu är det alltså möjligt att både njuta av en skön kryssning och samtidigt buda hem en riktigt fin klenod.

Astrologikryssning

Att åka på en temakryssning med astrologi som fokus kan låta mer än märkligt, men faktum är att det finns även sådana. För den som är intresserad av stjärnornas påverkan på människan är denna temakryssning som handen i handsken. MSC Cruises är rederiet som anordnar denna temakryssning, i vilken du inte bara lär dig om astrologi, utan också hur man spår och hur man navigerar med stjärnorna som hjälp. Samtidigt får du också uppleva stora delar av Europa, då du under 12 dagar kryssar dig fram genom bland annat Danmark, England, Spanien, Portugal och Italien.

Temakryssning med schack

MSC Cruises har en mängd andra temakryssningar, däribland en där du kryssar runt i Nordeuropa samtidigt som du spelar schack mot andra spelsugna medpassagerare. Under temakryssningens gång får du lära dig allt om spelet, vare sig du är nybörjare eller van schackspelare. Dessutom pågår naturligtvis många riktiga tävlingar under resan, där det ligger fina priser i potten. Du har också möjlighet att delta i olika föreläsningar och seminarier om schack.

Whiskeykryssning

Viking Line arrangerar en del temakryssningar, en som hör till det lite mer ovanliga slaget är whiskeykryssningen. På denna temakryssning träffar du andra whiskeyentusiaster, pratar whiskey, dricker whiskey och får lära dig mer om denna mytomspunna dryck. Här finns chans att prova några riktiga rariteter inom området, samt köpa med dig en flaska hem till priser som ligger 25 % under priserna på land.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: